Crypto academy Madelon Vos – Review

Een goed begin is het halve werk. Wil je goed van start gaan?! Dan is het volgen van een cryptocursus wat mij betreft echt een aanrader. Dat geldt zeker ook voor de crypto academy van Madelon Vos. De crypto academy bestaat uit twee cursussen en een lidmaatschap van de community “Moneytalks”. Toen ik crypto in 2017 ontdekte waren er helaas geen goede cursussen te vinden. Het had mij anders veel tijd en geld bespaart als ik een cryptocursus had kunnen volgen en de beginnersfouten over had kunnen slaan.

Eerder heb ik de Crypto Masterclass en de crypto cursus van de CryptoCommunity besproken. De cursus van Madelon Vos mag zeker niet in dit rijtje ontbreken.

 

Het gezicht achter de crypto academy

Als één van de actieve vrouwen binnen de cryptowereld is Madelon Vos met haar youtube afleveringen een bekend gezicht. Madelon studeerde Small Business and Retail Management wanneer zij in aanraking komt met de Bitcoin.

 

Madelon Vos, Crypto Expert

Als docent technische analyse en een groeiende interesse in Bitcoin ontwikkeld zij zich tot een heuze Bitcoin-analist. Madelon onderscheidt zich doordat zij Crypto niet alleen ziet als een interessante investering. Zij schetst ook de rol van Crypto op macro- economisch niveau. Wekelijks bespreekt Madelon de actualiteiten van crypto en de economie op haar eigen youtube kanaal. In de afleveringen “Madelon Navigeert” spreekt zij met gasten als Willem Middelkoop, PlanB en Arno Wellens over hun visie op de huidige financiële ontwikkelingen.

 

Wat is de crypto academy?

De crypto academy is een zeer uitgebreide en complete cursus die bestaat uit 2 cursussen en het lidmaatschap van de community Moneytalks.

De hele opbouw van deze crypto academy is erop gericht om jou met videotrainingen stap voor stap aan de hand mee te nemen in de wereld van crypto. Niet alleen de basis, maar ook echt in de diepte!

De cryptocursus van de crypto academy is de “Bitcoin Basics & Crypto’s” (basis) en de cursus handelen in Crypto’s (technische analyse). Heb je al voldoende basiskennis en wil je meer verdieping in technische analyse. Beide cursussen zijn ook los van elkaar te bestellen.

De basiscursus voorziet je in 6 modules in alle basisinformatie die nodig is om de wereld van crypto te begrijpen. Eenvoudig en in begrijpelijke taal volgen de videotrainingen elkaar in logische volgorde op. Na afloop kan jij met een vertrouwd gevoel zelf aan de slag en hoef je geen beginnersfouten meer te maken.

De cursus Handelen in crypto bestaat uit 5 modules en biedt enorm veel toegevoegde waarde om meer uit crypto te halen. Voor beginners is de cursus is na het afronden van de basiscursus prima te volgen. Madelon weet heel over technische analyses. Daardoor weet zij het in deze cursus zo te vertalen dat het geen ingewikkelde materie blijft, maar begrijpelijke taal wordt met analyses die iedereen kan uitvoeren. beginners die na het volgen van de basiscursus klaar zijn voor een verdieping en voor iedereen die al wat langer met crypto bezig is.

 

Cursus Bitcoin Basics en Crypto

Crypto academy Madelon Vos

Module 1: Introductie – De introductie is letterlijk een introductie met crypto. De basisprincipes van Bitcoin en verschillende andere cryptocurrencies.

Module 2: Bitcoin en cryptocurrencies – Deze module begeleidt jou stap voor stap bij het aankopen en versturen van crypto. Een van de exchanges die hiervoor gebruikt wordt is Bitvavo. Dat is een exchange die ik zelf ook gebruik en heel geschikt is voor iedereen die begint met crypto. Het is een Nederlands platform wat eenvoudig en overzichtelijk in ’t gebruik is.

Tevens leer je hoe je je crypto veilig opslaat op een wallet. Een wallet is een digitale portemonnee die je in allerlei soorten hebt. Denk aan software, hardware en paper wallet. Begeleid met een advies van Madelon, wordt duidelijk welke wallet het beste bij jou past en hoe je deze gebruikt.

Module 3: Blockchain – Een interessant onderdeel om te begrijpen hoe de techniek achter crypto werkt. Deze techniek heet de blockchaintechnologie. De blockchaintechnologie speelt een belangrijke rol in onze digitalisering en dit gaat verder dan alleen investeren en financiële transacties.

Module 4: Mining – Je hebt misschien wel eens gehoord van het minen van Bitcoin. In deze les leer je wat minen is en hoe dat eigenlijk in zijn werk gaat. Misschien wel interessant als je wilt ontdekken wat jij daar zelf mee kunt doen. Met Madelon haar eigen ervaring maakt zij heel mooi de connectie tussen theorie en praktijk.

Module 5: Geld verdienen met Bitcoin en crypto – Voor de meeste is dit dé reden dat je überhaupt een cursus als deze wilt volgen. Je leert in deze module hoe je geld kunt verdienen met crypto en je vermogen kunt laten groeien.

Module 6: Investeren en afsluiting – Deze laatste module is al een opstapje richting de 2e cursus “technische analyse”. Madelon benoemt de risico’s van investeren in Bitcoin en andere crypto en ze gaat in op de emotie die komt kijken als je gaat traden. Waardevol vind ik dat zij in het laatste stuk nog ingaat op de toekomst van ons financieel-monetair systeem.

 

Conclusie van de Crypto Academy:

Een goede crypto beginnerscursus voor iedereen die nieuw is in de wereld van crypto. Na het volgen van deze cursus heb je voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan met crypto. Leuk is dat je tijdens deze cursus ook al een techniek leert om te traden. Een techniek die het eenvoudig maakt om ook zonder al te veel diepte kennis aan de slag te gaan.

 

Cursus Leren handelen met behulp van technische analyse.

Module 1: Introductie – De inleiding bespreekt waar je moet beginnen als je start met traden. Met traden is het noodzakelijk dat je goed op de hoogte blijft van de bewegingen en ontwikkelingen in de markt om de juiste beslissingen te kunnen maken. Er komen verschillende informatiekanalen aan bod waar jij betrouwbare informatie vind om up-to-date te blijven.

Module 2: Grafiek – Nu wordt het leuk, je leert in de 2e  module grafieken en candlesticks lezen. Ook leer je wat tradingpairs zijn en stop limit orders. In deze cursus werkt Madelon Vos met het programma TradingView. Persoonlijk vind ik dit ook hele goede software met uitgebreid veel mogelijkheden.

Module 3: Koersbewegingen – Trends zien, steun- en weerstandslijnen beoordelen. Het klinkt nu misschien heel technisch, maar het valt echt mee! Madelon Leert je in deze module te begrijpen wat een goed aankoop of verkoop moment is. Dit onderbouwt met al enkele technische tools

Module 4: Tools – Bij deze module werd ik zelf enorm enthousiast! Dit is exact wat je wilt hebben als het gaat om technische analyse. Madelon vertelt bijvoorbeeld hoe je een wiskundige berekening “Fibonaci” kunt loslaten op de koersen. En ze laat zien in het programma Tradingview hoe je bijvoorbeeld weerstand niveau’s bepaald.

Laat je niet afschrikken door deze technische woorden, Madelon houdt het echt eenvoudig in begrijpelijke taal en praktische stappen. Weet zeker dat je het kunt volgen!

Module 5: Toolset van Madelon Vos – In deze afsluitende module worden in herhaling de tools toegelicht die Madelon gebruikt tijdens het verhandelen van Crypto.

Conclusie

Heeft crypto je interesse en wil je meer de diepte in met traden en technische analyses?! Dan is dit echt dé cursus met heel veel toegevoegde waarde die je moet volgen.

MoneyTalks – Community Moneytalks Madelon Vos

De MoneyTalks Community is een actief platform wat voor mij persoonlijk heel prettig voelt. Het is géén snelle jongens omgeving, maar een hechte community waar je support vindt om jou verder op weg te helpen. Een dynamische plek waar je up to date blijft en waardoor je goed kunt inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen.

De community heeft inmiddels al meer dan 500 actieve leden. Wekelijks is Madelon aanwezig om haar technische analyse met je te delen en heb je de mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

 

Wat betaal je voor de cursus van Crypto Academy?

Voor de cursus crypto academy en 1 jaar lidmaatschap van de community Moneytalks betaal je €879,90 .

Je kunt ook zonder cursus toetreden tot De Community Moneytalks, dit kost € 39,95 per maand. Wil je even snuffelen of deze community iets voor jou is, dan kun je nu 2 weken lang kennismaken voor slechts €1.

In samenwerking met Madelon mag ik je via deze link de cursus met €10 korting aanbieden. Jouw persoonlijke Kortingscode is Fem-invest

Wil je alvast een voorproefje op de trainingen van Madelon? Volg dan één van haar gratis  kennismakings cursussen.

Een goed begin

Is het zinvol om een cryptocursus te volgen in tijden dat er heel veel informatie online te vinden is? Ik ben van mening dat dit absoluut heel zinvol is. Een goede cursus helpt je om met structuur de belangrijkste informatie tot je te nemen. Alle informatie die je nodig hebt om goed en vertrouwd aan de slag te gaan in de cryptowereld. Een goede cursus scheelt je dan ook effectief veel tijd. Welke cursus past bij jou?

Fem Invest Patricia Betrouwbare informatie is belangrijk. Informeer je goed en neem geen risico’s waar jij niet achter staat. Mijn uitgangspunt is stabiele groei en het nemen van verantwoordelijke beslissingen. Jij bepaalt wat goed voor jou voelt en met weinig kun jij al veel impact maken op jouw financiële situatie. 

Mijn missie is om met mijn ervaring en kennis alle betrouwbare informatie op tafel te zetten zodat jij een goede keuze kunt maken