De beste gratis crypto cursussen voor beginners

Een crypto cursus volgen is dat nodig? Ik zou willen dat er goede cursussen waren in de tijd dat ik met crypto begon. Het had mij veel tijd en geld bespaart als ik de beginnersfouten over had kunnen slaan. Direct een goede start had kunnen maken met investeren en geld te verdienen met crypto. Daarom laat ik de beste gratis crypto cursussen voor beginners zien. Het zijn 3 waardevolle cursussen die jou direct kunnen helpen

 

Het internet zit bomvol gratis cursussen

De tijden zijn veranderd en gelukkig is er tegenwoordig heel veel goede informatie op internet te vinden. Platforms bomvol met verdiepende informatie, in mijn blogs lees je ook veel over het onderwerp. Dit is de letterlijke tegenhanger van een paar jaar geleden. Er is nu zoveel informatie te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of verdwaald raakt in een doolhof van technische kennis waar je uiteindelijk niets aan hebt. Het is heel zinvol om een cursus te volgen om er zeker van te zijn dat je alle basiselementen in een gestructureerd aanbod aangereikt krijgt. Het voordeel is ook dat je door deze effectieve aanpak heel veel tijd bespaart.

Als je een goede start wilt maken en een basis wilt leggen voor jezelf, raad ik je aan één of meerdere van de onderstaande basiscursussen te volgen.  Met de beste gratis crypto cursussen voor beginners maak je laagdrempelig kennis met de trainer. Je leert al wat basiselementen binnen de cryptowereld én kun je voor jezelf afwegen welke betaalde vervolgcursus bij jou past.

De beste gratis crypto cursussen voor beginners

In de cursussen worden diverse handelsplatformen “exchanges” benoemd. Als beginnende crypto gebruiker adviseer ik je een “gratis” account bij de exchange Bitvavo aan te maken. Bitvavo is een Nederlands platform en biedt jou een praktische en laagdrempelige (leer)omgeving wat je helpt bij het volgen van 1 of meerdere cursussen.

Er worden binnen Nederland meerdere cursussen aangeboden, maar deze zijn niet allemaal inhoudelijk even sterk. De beginnerscursussen die ik hieronder benoem zijn wat mij betreft de beste “gratis” kennismakingscursussen waar je met betrouwbare mensen te maken hebt.

Madelon Vos – Basistraining Crypto en Technische analyse

Madelon Vos, Crypto ExpertMadelon Vos is al negen jaar actief binnen de cryptowereld en inmiddels als één van de weinige vrouwen een begrip geworden. Het onderscheidende aan Madelon Vos vind ik dat zij Crypto niet alleen ziet als een interessante investering, maar Crypto ook plaats geeft op macro- economisch niveau. Zij heeft ontzettend veel kennis. Als trader én docent technische analyse aan de Hogeschool van Amsterdam is zij zeer succesvol in het handelen. Madelon praat op haar youtube kanaal veel over de rol van crypto op macro-ecomisch niveau.

Madelon weet technische materie en de wereld van crypto in hele begrijpelijke taal en praktische tools te vertalen.

Op haar website zijn 2 “gratis” beginnerscursussen te volgen. De eerste is de “Basistraining Crypto”    Dit is een echte beginnerscursus wat gaat over hoe cryptomunten worden aangekocht en hoe je deze veilig opslaat. Het doel van deze cursus is vooral om laagdrempelig de essentie van de cryptowereld te kunnen begrijpen.

De tweede “gratis” crypto cursus is de beginnerscursus “technische Analyse”.  In deze kennismaking gaat zij meer in op de materie technische analyses. Ze laat zien hoe je door middel van het gebruiken van technische analyses geld verdiend met crypto. Je leert basic hoe je technische analyses gebruikt en hoe je grafieken leest. Daarnaast welke tools er allemaal zijn die je in dit proces helpen.

De gratis cursussen dienen als opstapje naar de betaalde (uitgebreide) cursussen van Madelon Vos en de laagdrempelig kennismaking met haar community. Waar zij ook veel aandacht besteedt aan het macro-economische belang van crypto. Als je meer over de uitgebreide cursussen en community wilt weten dan vind je hier review over haar uitgebreide cursus en de community Money talks van Madelon Vos review.

 

 

CryptoCommunity – Bitcoin Training

Crypto Community

Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland zijn de oprichters van de nog jonge community CryptoCommunity. Jong, maar zeker niet minder waardevol. Zij behoren in mijn optiek met hun volwaardige cursus en uitgebreide communityforum tot de top 3 van de beste aanbieders van cryptocursussen binnen Nederland en België. De crypto beginnerscursus die wordt aangeboden geeft een goede eerste kennismaking over wat crypto is en wat het betekent voor jou als investeerder. Zij gaan een stapje verder en bespreken hoe crypto past in een goede beleggingsstrategie.

Cryptocommunity Abe, Maarten Max

Deze gratis beginnerscursus is een opstapje naar de zeer uitgebreide cursus waar je de kennis en expertise van Max, Abe en Maarten vanuit verschillende invalshoeken aangereikt krijgt en wat de cursus zo uniek en onderscheidend waardevol maakt. Review uitgebreide cursus

 crypto training

AllesOverCrypto – Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten

In deze gratis crypto beginnerscursus bespreken Patrick Suiker en Derek Westra de basis van de cryptowereld. Ze gaan daarbij niet alleen in op de ‘standaard aspecten’, maar ook op het vinden van crypto parels. Zo noemen zij kleinere cryptomunten die de kans hebben om factor 100 in waarde te stijgen. Geld verdienen met crypto dus!

Patrick Suiker en Derek Westra zijn echte crypto experts. Zij zijn sinds 2013 bezig met crypto en blockchain. Naast het geven van de cryptocursus bieden zij met hun website allesovercrypto een complete crypto-bibliotheek aan. Tal van onderwerpen over crypto en blockchain zijn tot in detail terug te vinden.

Naast De gratis crypto beginnerscursus bieden zij ook een betaalde cursus aan; De crypto masterclass.  Het is veruit de meest uitgebreide crypto cursus van Nederland met een zeer actieve community. Als je daar meer over wilt weten, lees dan mijn review over de crypto masterclass.

cryptocursus allesovercrypto.nl

 

 

Wat maakt een cursus een goede crypto cursus?

Een crypto cursus voldoet als deze technisch voldoende diepgaand is. Praktische tools en houvast geeft om mee aan de slag te gaan. Kortom dat je na afloop niet meer als een blinde in de wereld van crypto wandelt, maar dat je weet wat je moet doen en je daar comfortabel bij voelt.

 

Gratis versus betaalde crypto cursus

Voor een introductie kun je dus prima terecht bij één van de gratis cursussen over crypto. Wel is het zo dat als je echt goed wilt worden in bijvoorbeeld het lezen van grafieken. Of meer handvatten wilt hebben om daadwerkelijk goed aan de slag te gaan, dat het loont om een betaalde cursus aan te kopen.

Ga tegelijkertijd ook zeker niet direct in op een uitzonderlijk duur aanbod voor een crypto training voordat je überhaupt kennis hebt gemaakt met de trainer in een gratis cursus beginnerscursus en je een gevoelsmatige klik voelt.

In alle drie de gratis cursussen wordt een kortingsaanbod gedaan voor de betaalde vervolgtraining. Het is dus sowieso interessant om de basiscursussen te volgen om van het aanbod gebruikt te kunnen maken. De beste gratis crypto cursussen voor beginners zal een wereld voor je openen.

Succes met jouw crypto cursus!

Patricia Fem-InvestHopelijk heb je hier veel aan gehad. Wat ik met Fem Invest wil bereiken is namelijk mensen zoals jij en ik helpen in een wereld die ingewikkeld lijkt. Ik sta naast je en begeleid je door het proces heen. Betrouwbare informatie is belangrijk, dus informeer je goed en neem geen risico’s waar jij niet achter staat. Mijn uitgangspunt is stabiele groei en het nemen van verantwoordelijke beslissingen. Jij bepaalt wat goed voor jou voelt en met weinig kun jij al veel impact maken op jouw financiële situatie. 

Met mijn ervaring en kennis wil ik jou laten zien dat ook voor jouw gezin andere mogelijkheden zijn. Mijn missie is om alle betrouwbare informatie op tafel te zetten zodat jij een goede keuze kunt maken.

Heb jij na het lezen van de blog vragen? Stel die gerust hieronder! Veel succes met investeren in crypto, traden of een andere vorm van sparen.