Hoe werkt LiteBit? Uitleg voor beginners

LiteBit is één van de eerste broker platformen van Nederlandse bodem, maar wat is het nu eigenlijk en hoe werkt LiteBit? In deze Blog lees je de belangrijkste eigenschappen van LiteBit en leg ik je uit hoe je een account aanmaakt op Litebit.

Waarom heb je een platform als LiteBit eigenlijk nodig?

Crypto is digitale valuta. Om deze digitale valuta aan te kopen, te bezitten of te verkopen moet je een soort “grenswisselkantoor” bezoeken. LiteBit is in deze een grenswisselkantoor en maakt het mogelijk om jouw Euro’s om te zetten naar digitale cryptovaluta en vice versa. Het is daardoor een hele belangrijke schakel waar je niet buiten kunt als je in crypto gaat handelen. Het is belangrijk om te weten hoe LiteBit werkt, zodat je slim, effectief en veilig je transacties kunt maken.

Ik ben groot fan van LiteBit, omdat het hartstikke eenvoudig is in gebruik. Daarnaast heeft LiteBit hele fijne gebruikersgemakken voor zowel de beginners als de gevorderde cryptoliefhebber.

Hoe werkt LiteBit? Belangrijke eigenschappen

Aanbod

Op dit moment biedt LiteBit meer dan 80+ verschillende cryptocurrency aan.

Een groot voordeel dat je één centrale plek hebt waar je eenvoudig cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Door het uitgebreide aanbod is de kans vrij groot dat de cryptovaluta die jij wilt kopen aangeboden wordt op LiteBit.

Hoe werkt LiteBit rondom Beveiliging?

Beveiliging en betrouwbaarheid staat bij LiteBit zéér hoog op de prioriteitenlijst. Zo ben je gegarandeerd van een veilige omgeving waar je zonder zorgen betalingen kunt doen.

Alle langdurig opgeslagen crypto wordt daarnaast opgeslagen in zogenaamde offline hardware wallets, waardoor er bij een eventuele diefstal poging niets te halen valt. Dit is uiteraard een groot pluspunt en een prettige gedachte

2FA (2 stapsverificatie)

Eén van de belangrijke beveiligingsopties die je hebt op LiteBit is de mogelijkheid om 2FA (Two Factor Authentication) in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je alleen kunt inloggen als je zowel het wachtwoord van je account, als je telefoon bij de hand hebt. Alleen met deze combinatie kan worden ingelogd. Mocht iemand dus jouw wachtwoord te weten komen, dan kan diegene niet zomaar in je account komen. Het instellen van 2FA raad ik je altijd aan.

Hoe werkt LiteBit? 2 handelsmogelijkheden

Easy trading Het gemak voor elke starter in de crypto wereld waarbij je met ‘’ 1 klik op de knop ‘’ je crypto kunt aanschaffen. Dit is door een eenvoudig en intuïtief te gebruiken dashboard. Bij easy trading liggen de fee die je betaald gemiddeld op 2%, afhankelijk van de munt die je aanschaft.

Spot trading Dit is de nieuw gelanceerde exchange van LiteBit, waar zij momenteel 12 EUR pairs aanbieden. Spot trading is voor iedereen te gebruiken, al vind je hier voornamelijk meer de ervaren/actieve crypto liefhebbers. Bij Spot trading liggen de fees lager dan bij easy trading.

Account aanmaken op LiteBit

Het platform van LiteBit is zo eenvoudig in gebruik dat eigenlijk elke stap zichzelf logischLiteBit - Registreren - startscherm uitwijst. Zodra je op het begin scherm klikt op aanmelden wordt je stap voor stap meegenomen in het proces van aanmelden. 

LiteBit app

LiteBit heeft ook een app, voor zowel Android als iOS. Middels de app kan je je cryptocurrency bij de broker kopen en verkopen. Je kan daarnaast ook de koersen in de gaten houden en je portfolio bekijken. Heb je eerder orders geplaatst bij LiteBit? Ook deze kan je met de app opvragen.

Verdienen op LiteBit met LiteBit Earn

We weten het allemaal de rente op de bank is niets of zelfs negatief. Dit zorgt ervoor dat mensen verder kijken wat te doen met hun gespaarde geld. Bij LiteBit bieden ze de mogelijkheid om met LiteBit Earn je geld te “staken”.

Litebit Earn is een eenvoudige manier om jouw crypto voor je te laten werken. Je ontvangt wekelijks “rente” over de crypto’s die je bezit. Zodra de geselecteerde crypto in jouw LiteBit-wallet staat begin je met verdienen. De rewards worden dan automatisch uitgekeerd in jouw wallet!

Afhankelijk van welke geselecteerde crypto je bezit is dit tussen de 2,8% en 6,5% per jaar.

LiteBit beste broker 

LiteBit is begonnen als start-up door twee crypto-enthousiasten en tevens oprichters. Hun missie was om crypto trading “eenvoudig” te maken. Met deze filosofie zijn zij nu jaren later nog elke dag bezig om het platform simpel en gebruiksvriendelijk te maken. Hierin zijn ze mijns inziens met vlag en wimpel in geslaagd.

De concurrentie in de markt is stevig en er komen steeds meer partijen bij. Het is niet voor niets dat LiteBit meerdere jaren uitgeroepen is tot beste broker van Nederland

Achter LiteBit staat een team van Nederlandse en internationale medewerkers allen met de drive om zich al beste broker te blijven ontwikkelen.

 

LiteBit, Betrouwbare aanbieder

Registratie LiteBit bij De Nederlandsche Bank (DNB)

Als gevolg van de wet- en regelgeving die op 21 mei 2020 in Nederland is geïntroduceerd (de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn) dienen aanbieders van diensten voor het wisselen van digitale valuta en giraal geld en aanbieders van wallets voor digitale valuta te beschikken over een registratie bij De Nederlandsche Bank om hun dienstverlening aan te kunnen blijven bieden. LiteBit heeft deze registratie verkregen en is geregistreerd bij de DNB.

KYC (Know Your Customer)

Er ontstaat steeds meer regelgeving voor cryptocurrency. Eén daarvan is dat financiële instellingen en exchanges zoveel mogelijk de Europese financiële wetgeving moeten naleven. Daarbij horen onder andere het “ken uw klant”-beleid en maatregelen ter voorkoming van witwassen. Wie tegenwoordig een account aanmaakt op een exchange, kan de vraag krijgen om het KYC-proces te doorlopen. Dit is eigenlijk hetzelfde proces, als wanneer je een creditcard aanvraagt of een nieuwe bankrekening opent.

Het is goed teken van betrouwbaarheid dat LiteBit de registratie bij de DNB heeft verkregen.

 

Fem Invest - PatriciaCrypto is een wereld die zich snel ontwikkeld, tal van aanbieders waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is een goede exchange of broker?Hoe herken ik een scam, Welke stappen moet ik nemen.

Allemaal vragen die ik dagelijks voorbij zie komen. Dat is precies de reden waarom ik Fem-Invest ben gestart. Samen leren, kennis delen & verbinden met gelijkgestemden. Fem-Invest is er voor jou om je te helpen in de wereld van crypto en om je in contact te brengen met betrouwbare partijen. Betrouwbare partijen zoals LiteBit

De wereld van Crypto is interessant en leuk als je weet waar je mee bezig bent. Het is ook een wereld die je moet leren kennen. Stap voor stap kennis opdoen, zodat jij bewust met de juiste informatie keuzes kunt maken.

We leven op dit moment in een tijd waar ons geldsysteem erg onder druk staat. Het allerbelangrijkste wat jij kunt doen is jezelf financieel wijzer maken. Leren, lezen en ontdekken welke alternatieven er zijn. En hoe deze voor jou kunnen werken. Geld maakt niet gelukkig, maar begrijpen hoe geld werkt geeft keuzevrijheid. En daar zit wel veel geluk in.