Geld verdienen met crypto, hoe doe je dat?

Toen ik in 2017 ontdekte dat je geld kunt verdien met crypto ging er een wereld voor mij open. Doordat ik minder kon gaan werken kreeg ik meer tijd voor de dingen die ik echt leuk vindt. Kun jij als hard werkende vrouw ook wel wat meer rust in je leven gebruiken? Geld verdienen met crypto kan er zomaar voor zorgen dat je een dag minder kunt gaan werken! 

Crypto is in de afgelopen jaren enorm populair worden. Je hoort steeds vaker dat mensen miljonair worden met het verhandelen van deze digitale munten. Hoewel Bitcoin de bekendste is, zijn er nog genoeg andere munten waarmee je geld kunt verdienen.

Naast die crypto miljonairs, zijn er ook mogelijkheden om gewoon een extra zakcentje te verdienen met crypto. In dit artikel vertel ik je dan ook graag wat de manieren hiervoor zijn!

Ben je nog niet bekend met crypto? Bekijk dan zeker even deze blog of de onderstaande video voor een korte uitleg!

Geld verdienen met Crypto

Oorspronkelijk word crypto gebruikt als online-betaalmiddel, als vervanging voor huidige valuta’s zoals de euro en de dollar. Maar buiten het afrekenen van je boodschappen kun je ook nog eens flink geld verdienen met crypto! Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Je kunt deze digitale munten eigenlijk zien als een aandeel van een bedrijf. Als jij een aandeel koopt van een bedrijf, en dat bedrijf stijgt vervolgens in waarde, dan is jouw aandeel meer waard en kun je deze verkopen voor meer geld dan waarvoor je deze gekocht hebt. Zo werkt het dus ook met Crypto.

Stel je koopt een cryptomunt voor € 9 per stuk en je verkoopt deze vervolgens voor € 17. Dan verdien je dus maar liefst € 7! Dit klinkt simpel, maar dit vergt wel de juiste kennis. Veel mensen maken de fout door zonder onderzoek in een munt te stappen en ‘verliezen’ vervolgens een hoop geld. En geloof mij, i have been there…

Buiten het kopen en verkopen van cryptomunten zijn er nog andere manieren om te profiteren van crypto. Hieronder heb ik de drie meest gebruikte methodes voor jou op een rijtje gezet.

Welke manieren zijn er om extra geld te verdienen met crypto?

Geld verdienen met crypto

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om te profiteren van crypto. In 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met crypto. In deze 4,5 jaar heb ik verschillende manieren getest om zou een mogelijk te profiteren van deze digitale munten. Hieronder heb ik de drie meest gebruikte manieren voor je op een rijtje gezet:

  • Investeren in crypto voor langer termijn;
  • Het dagelijks verhandelen van crypto. Dit wordt ook wel ‘traden’ genoemd;
  • Minen van crypto;

Klinkt dit nog een beetje onduidelijk? Geen paniek! Hieronder leg ik je uitgebreid uit wat deze termen inhouden.

Investeren in crypto

Dit is de meest gebruikte en makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto. Investeren in crypto is een methode waarbij je een bepaalde munt koopt op exchanges zoals Bitvavo en vervolgens wacht tot deze gaat stijgen. Lekker achterover zitten dus! Alhoewel… dat zou je denken.

In het beste geval blijft de munt stijgen nadat je deze hebt ingekocht. Maar wat als deze nu daalt? Dan bezit je dus een munt die je niet kunt verkopen omdat je dan verlies maakt. 

Investeren in crypto doe je dus voor de lange termijn en niet om snel geld te verdienen. Je kiest voor deze methode omdat je tijd hebt en het geld niet direct nodig hebt. Dit kan een periode van 1 jaar, maar ook 10 jaar zijn. 

Voordat je in een munt gaan investeren doe je een grondig onderzoek. Tegenwoordig zijn er namelijk duizenden coins en sommige zijn niet altijd even goed als je denkt. Je kijkt naar verschillende dingen zoals: heeft het bedrijf dat achter de cryptomunt staat plannen voor de aankomende jaren? Komen ze hun beloftes na? Hoe groot is de community? Hebben ze een whitepaper? Deze dingen zijn van groot belang als je investeert in een munt. Je kunt veel van deze informatie vinden op websites zoals coinmarketcap.com.

Daarnaast kun je jezelf ook nog afragen of je in een munt wilt investeren die al een paar honderd of zelfs duizend euro waard is, of eentje die nog maar een paar cent waard is. Het verschil is dat de munt die al een paar honderd euro waard is zichzelf al bewezen heeft en dus veiliger is om in te investeren. Maar bij de munt die nog maar een paar cent waard is valt waarschijnlijk wel meer winst te behalen omdat deze nog een lange weg te gaan heeft.

 

In de onderstaande grafiek zie je de waarde van bitcoin in de afgelopen zeven jaar. Er zijn veel pieken en dalen, maar vergeleken met 2020 is Bitcoin maar liefst meer dan 300% gestegen! Met genoeg geduld is er dus flink wat extra geld te verdienen met crypto.

Koers Bitcoin

Zoals je kunt zien zijn er veel pieken en dalen, maar de koers blijft wel stijgen. Het is dan ook de kunst om elke keer als je koers een stukje gedaald is extra geld te investeren. Op deze manier zorg je dat jouw inkoopprijs laag blijft.

Buy the dip!

De quote hierboven heb je vast vaker gehoord, of ga je heel veel horen. In dit artikel leg ik hier meer over uit.

Traden met crypto

Het traden, oftewel handelen met crypto lijkt erg op het investeren in crypto. Toch zijn er een aantal verschillen.

Bij het traden met crypto kijk je niet naar de lange termijn, maar juist naar de kleine beetjes winst op korte termijn. En deze winst investeer dan weer terug in een andere munt.

Het voordeel van traden is dat je met relatief weinig geld je kapitaal flink kunt laten groeien. Zo kun je al met een investering van 100 euro jezelf binnen een maand naar 1000 euro traden. En ga maar eens na wat je vervolgens met die 1000 euro kan bereiken!

In de onderstaande grafiek zie je de waarde van Bitcoin in een periode van één dag. De hoogste waarde is $ 32,020.00 en de laagste waarde is $ 31,100.67. De kunst van het traden met crypto is om in deze korte periode de munt laag te kopen en hoger te verkopen. Als je de Bitcoin op zijn laagste moment had ingekocht en op zijn hoogste moment had verkocht, dan zou je een winst van 2,87% over houden op je investering. Dit klinkt misschien niet zo veel, maar als je dit 10 keer per dag doet tikt het aardig aan!

Koers Bitcoin 24 uur

 

Traden vergt overigens wel enige kennis. Je kunt namelijk héél snel geld verdienen met traden van crypto, maar ook kwijtraken. Als je je wilt verdiepen in traden van crypto zijn er verschillende stijlen die je kunt gebruiken.

Stijl Tijd per trade
Swing traden Aantal dagen tot weken
Day traden Een dag
Scalping Aantal minuten

Er zijn ook mogelijkheden om te traden met crypto zonder de nodige kennis of tijd. Deze bespreek ik later in dit artikel.

Minen van crypto

Het minen van crypto is een hele andere methode dan de twee hiervoor genoemde. Er zijn twee soorten manieren van minen. 

Bitcoin Mining

De eerste optie is het minen van Bitcoin. Bij het minen van bitcoin laat je een computer een soort puzzel oplossen door willekeurig het antwoord te laten raden. Elke keert als er een puzzel wordt opgelost word de miner beloond met de bepaalde crypto waar hij of zij de puzzel voor heeft opgelost. 

De andere optie is het verwerken van transacties. Hier stopt de miner transacties uit de wachtrij in hun gevonden block. Daarmee worden er transacties verwerkt en ontvangt de miner de transactie kosten. De verwerkte transacties worden vervolgens vastgelegd in de blockchain.

Helaas is mining niet meer zo interessant als vroeger. Er is enorm veel competitie en met één computer ga je het niet meer redden. Je kunt je wel aansluiten bij verschillende ‘miningpools’. Hierbij draagt jouw computer bij aan een grotere pool van computers en krijg je aan de hand van jouw bijdrage een deel uitbetaald.

Makkelijk geld verdienen met crypto

De cryptomarkt is onwijs volatiel. Dit houdt in dat de waarde van de cryptomunt sterk op en neer beweegt. Vandaag kun je 15% winst maken, en de volgende ochtend word je wakker met 25% verlies… Maar hoe mooi zou het zijn als je elke dag stabiel een aantal procent winst kan maken?

Er bestaat een manier waarbij je zonder enige kennis of tijd extra geld kan verdienen met crypto. Je kunt namelijk een trading bot al het werk voor je laten doen. Een trading bot is simpel gezegd een programma dat automatisch verschillende cryptocurrencies koopt en verkoopt op het juiste moment. 

Dit doen trading bots door middel van geavanceerde formules op de huidige koers toe te passen. Uiteindelijk kunnen robots dit ook veel beter en sneller dan mensen! Op basis van wel meer dan duizenden berekeningen beslist de bot of het verstandig is om een munt te kopen of te verkopen.

Op deze manier hoef je dus niet constant de markt in de gaten te houden, en heb je tijd over voor datgene wat jij belangrijk vindt! 

Conclusie

Er zijn dus genoeg manieren om extra geld te verdienen met crypto. Over het algemeen is er veel kennis en tijd nodig om aan het einde van de streep winst over te houden. De beste manier om als drukke vrouw extra geld te verdienen met crypto is dus naar mijn mening investeren in een trading bot. 

Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat je instapmomenten mist of dat je op een verkeerd moment een cryptomunt koopt. Daarbij kun je zonder enige kennis van crypto toch extra geld verdienen en een vermogen opbouwen. Perfect voor meer rust in je leven!

Wil je hier meer over weten? Ik help je graag bij het opzetten van jouw trading bot!

 

Mijn missie is om vrouwen en crypto samen te brengen

Wat ik met Fem Invest wil bereiken is vrouwen zoals jij helpen meer rust te vinden in het leven door middel van investeren. Samen met jou kijken we naar je huidige situatie en de situatie waar jij heen wilt. Op basis hiervan gaan we aan de slag voor een passend investeringstraject en leer ik je alles wat je moet weten. Er is tegenwoordig zo veel informatie te vinden op het internet maar niet is alles even betrouwbaar. 

Met mijn ervaring en kennis wil ik jou laten zien dat ook voor jouw gezin andere mogelijkheden zijn. Door alle feiten op tafel te halen kun jij voor jezelf de beste keuze maken.

Heb jij na het lezen van de blog vragen? Stel die gerust hieronder! Veel succes met investeren in crypto, traden of een andere vorm van sparen.