Een passief inkomen genereren met crypto. Hoe doe je dat?

Voel je wel eens dat je wat meer rust en vrijheid kan gebruiken? Een passief inkomen genereren met crypto kan nog wel eens interessant voor je zijn dan! Een passief inkomen zorgt ervoor dat je geld ontvangt zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Lekker toch?

In dit artikel leg in je uit hoe dit precies in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn. Mocht je nog niet helemaal thuis zijn in de wereld van crypto, lees dan zeker even dit artikel.

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is simpel gezegd een inkomen waar je niet actief iets voor hoeft te doen. Dat betekend dus dat jij bewijs van spreken op het strand kan liggen met een cocktail terwijl er ondertussen geld op je rekening wordt gestort.

Vroeger was rente van de bank ook een vorm van passief inkomen. De reden dat ik “vroeger” zeg is dat er tegenwoordig nog maar weinig rente wordt uitgekeerd. In sommige gevallen is je geld op de bank laten staan slim, maar ik krijg steeds vaker de vraag of het nog wel verstandig is. In dit artikel leg ik uitgebreid uit wat jij het beste kunt doen.

Het verschil tussen een passief inkomen en een actief inkomen is dat jij bij een actief inkomen dus je tijd inruilt voor geld. Je kunt bijvoorbeeld een contract afsluiten bij een werkgever van 40 uur per week voor een vast bedrag. Of als freelancer je uren te factureren aan je klanten.

Een actief inkomen heeft ook zijn voordelen. Je weet waar je aan toe bent en je krijgt direct geld waarvoor je hebt gewerkt. Maar als je stopt met werken, dan stopt ook je inkomen. En dan is dan weer het grote nadeel van een actief inkomen.

Een passief inkomen is dus geld want je ontvangt zonder dat je er op dat moment iets voor hoeft te doen. Ideaal dus voor drukke vrouwen zoals jij en ik!

Passief inkomen

Waarom een passief inkomen genereren met crypto?

Als drukke vrouw is het vaak lastig om tussen alle hectiek door nog rust en tijd te vinden voor jezelf. We moeten werken, het huis op orde houden, bedenken wat we vanavond gaan eten, de hond uitlaten, de kinderen naar school brengen, en ga zo maar door… Een passief inkomen kan ervoor zorgen dat je meer rust in je leven krijgt en meer tijd over houdt voor jezelf.

Vaak denken we dat we werken om zo vrijheid te creëren. Maar als je 40 uur per week aan het werk bent blijft er eigenlijk nog maar weinig tijd over. 

Een van de redenen dat ik crypto ben gaan gebruiken om een passief inkomen te generen is omdat ik meer tijd thuis wilde doorbrengen met het gezin. Ik merkte dat ik veel weg was van huis door mijn werk en ik voelde de drang om meer financiële ruimte te creëren en meer mogelijkheden in mijn leven te ontwerpen.

Een aantal redenen om een passief inkomen met crypto te genereren kunnen zijn:

  • Een schuld afbetalen
  • Te sparen voor een doel
  • Meer vrijheid te creëren
  • Een extra pensioen op te bouwen
  • Minder te gaan werken
  • Meer willen gaan reizen

Met een passief inkomen bouw je langzaam een extra inkomen naast je huidige inkomsten. En het fijne is, iedereen kan hier mee beginnen! Er zijn namelijk verschillende soorten bronnen van een passief inkomen. Zo is vastgoed bijvoorbeeld een hele sterke. Hier is alleen wel veel kapitaal voor nodig. Dit is dan ook één van de redenen waarom crypto zo interessant is. Iedereen kan hier mee aan de slag!

Passief inkomen met crypto

Hoe genereer je een passief inkomen met crypto?

Geld verdienen en niets te hoeven doen. Dat klinkt natuurlijk prachtig maar natuurlijk niet helemaal realistisch. Vaak denken mensen dat je voor een passief inkomen helemaal niet hoeft te werken. Maar dat is niet helemaal waar.

“Slapend rijk worden”

Dit is een quote die je ongeacht vaker gehoord hebt. En dit is ook zeker mogelijk. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets hoeft te doen, anders was iedereen natuurlijk al rijk. Bij het opbouwen van een passief inkomen ben je in de eerste periode aan het investeren. Dit hoeft niet per se geld te zijn, maar ook tijd. Je bouwt een passief inkomen op om later de vruchten te kunnen plukken.

Dit is dan ook de reden waarom weinig mensen een passief inkomen hebben. Ze willen geen moeite steken in iets wat niet direct beloond. Terwijl de beloning na deze investering vaak vele male groter is dan op korte termijn.

Zo lang je dus niet opgeeft en in je achterhoofd houdt dat je op lange termijn meer vrijheid zal krijgen, dan zul je merken dat de investering het zeker waard was!

Drie manieren om een passief inkomen te genereren met crypto.

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met crypto. Maar een passief inkomen genereren is toch net even anders. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je zo min mogelijk hoeft te doen voor je inkomsten. Hieronder heb ik drie mogelijkheden onder elkaar gezet.

Investeren in crypto

Je kunt een passief inkomen generen door te investeren in crypto. Hierbij kun je bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag investeren en voor lange termijn vasthouden. Zo ben je niet elke dag bezig met het bijhouden van de koers en kun je terwijl je slaapt je vermogen laten groeien.crypto trading

Crypto mining

Door het minen van crypto laat je je computeren voor je aan het werk gaan. Doordat deze constant bezig is met het minen van crypto ontvang je dagelijks een aantal cryptomunten. Hiervoor hoef je dus zelf niets te doen. De enige investering hiervoor is natuurlijk kennis, en de apparatuur. 

Trading bot

Een trading bot doet eigenlijk het investeren in crypto voor jou. Je kunt het zien als een programmaatje wat precies zo geprogrammeerd is om de beste cryptomunten automatisch te kopen en verkopen.

Voor mij werkt dit persoonlijk het beste. Er is geen ervaring of kennis voor nodig en je bent maximaal een dag bezig met het opzetten hiervan. Je kunt eventueel maandelijks extra geld op je handelsrekening zetten, maar daar blijft het ook bij.

Nieuwsgierig naar andere manieren van een passief inkomen? Check dan de video hierboven!

Conclusie

Het is voor iedereen mogelijk om een passief inkomen te genereren met crypto. Ook als je nog weinig kennis of ervaring hebt met crypto. Voor een crypto trading bot heb je ook weinig beginkapitaal nodig en is makkelijk om op te zetten.

Mijn missie is om vrouwen en crypto samen te brengen

Zelf ben ik eerst begonnen met het investeren van crypto, maar omdat ik in die periode nog niet zo heel veel verstand had van crypto ben ik ook veel geld verloren. Het is mijn doel om met Fem Invest zo veel mogelijk vrouwen te helpen bij het creëren van vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Ik help je dan ook graag bij het genereren van een passief inkomen met crypto. Volg de praktische basiscursus of Neem gerust contact op voor een digitaal gesprekje!

Heb jij na het lezen van de blog vragen? Stel die gerust hieronder! Veel succes met investeren in crypto, traden of een andere vorm van sparen.