Welke cryptomunt kun je het beste kopen?

Er zijn momenteel wel meer dan 10.000 cryptomunten op markt beschikbaar. Maar welke cryptomunt kun je nu het beste kopen? Niet alle munten zijn namelijk even betrouwbaar. In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten om de beste cryptomunt te kopen. Ben je nog niet helemaal bekend met crypto? Lees dan zeker even dit artikel.

Criteria van een goede cryptomunt

Welke crypto kopen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je in een cryptomunt investeert. Niet alle bedrijven zijn namelijk even eerlijk en willen alleen maar zo veel mogelijk geld verdienen. Hieronder staan de zes belangrijkste punten waaraan je kunt zien of een cryptomunt het waard is om in te investeren. Mochten bepaalde termen niet duidelijk voor je zijn, hou dan zeker deze lijst er even naast.

Whitepaper

Een whitepaper kun je zien als een soort bedrijfsplan. Hierin word beschreven wat een cryptomunt inhoudt, welke problemen er worden opgelost en wat ze willen bereiken. Deze staat vaak al online voordat een cryptomunt op de markt komt en nog een ICO is. Een whitepaper is essentieel bij het investeren in crypto. Hieraan kun je namelijk zien of een bedrijf echt moeite in hun project heeft gestopt en of ze een serieus plan hebben. Dit is één van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het kopen van een cryptomunt.

Roadmap

Als je een cryptomunt koopt is het handig om te weten wat de doelen en plannen zijn van het bedrijf. In een roadmap vind je precies wat ze willen bereiken en wanneer ze dat van plan zijn. Je kunt een roadmap dus goed gebruiken bij het inschatten van stijgingen van een munt

Stel dat ze over 2 maanden een enorm grote update hebben dat positief uitpakt voor het bedrijf, dan zullen ze meer investeerders aantrekken en de prijs zal dan ook stijgen. Als jij dit van tevoren al had uitgezocht dan kon je op een goed moment instappen.

Safemoon Communnity

Community

Een community draagt voor een groot deel mee aan het succes van een cryptomunt. Je kunt dit zien als de achterban, de harde kern. Vaak start een community alleen met de makers van de munt, maar kan al snel uitgroeien tot een groep van meer dan 100.000 mensen. Zo had de munt Safemoon binnen no-time al 150.000 leden in hun telegram groep!

De snelle groei van deze community is te danken aan het internet. Er waren veel bekende mensen die mee deden aan deze hype waardoor de munt wereldwijd onder de aandacht kwam.

Je herkent een sterke community aan:

  • Het aantal deelnemers. Naar mijn mening is 10.000 het minimum
  • Veel aanwezigheid en volgers op Social media
  • Er worden discussies gevoerd en de eigenaren praten mee
  • Er wordt veel over de munt en community gesproken buiten de eigen kanalen om

Het team

Voordat je investeert in een cryptomunt doe je jezelf er goed aan om eerst uit te zoeken wie er achter het project zit. Het team achter een cryptomunt zijn namelijk de mensen die de motor draaiende houden. Deze informatie vind je vaak op de website of in de whitepaper. Je kunt deze personen dan opzoeken op Twitter of LinkedIn.

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je onderzoek doet naar het team:

  • Bekijk goed wat de expertises zijn van de mensen. In hoeverre zijn ze gespecialiseerd in hun functie?
  • Hebben bepaalde teamleden zich al bewezen bij andere projecten of grote bedrijven?
  • Welke ambities zijn er?
  • Wat heeft het team tot nu toe al bereikt?
  • Zijn ze jouw geld waard?

Market cap

De market cap is de totale marktwaarde van alle munten die in de omloop zijn van een bepaalde cryptomunt. Je kunt deze waarde berekenen door de prijs van een cryptomunt, te vermenigvuldigen met het aantal munten die in de omloop zijn. 

Hoe hoger de market cap is, hoe betrouwbaarder de cryptomunt is. Dit betekend namelijk dat er veel in de munt geïnvesteerd is en dat hij zich gevestigd heeft in de markt.

Volume

Als je naar de market cap kijkt, kijk dan ook meteen even naar het volume van een cryptomunt. Dit is namelijk een meting van hoeveel een bepaalde cryptomunt is verhandeld binnen de laatste 24 uur. Hieraan kun je dus zien hoe populair de munt is en hoeveel mensen er mee handelen. Een munt met een hoog volume is dus veel betrouwbaarder dan een munt met een laag volume.

De beste cryptomunten

Op websites zoals coinmarketcap.com vind je alle cryptomunten die in de omloop zijn. Ook vind je hier alle criteria van een cryptomunt die hierboven beschreven zijn. Ik heb alvast voor jou de top drie munten die allemaal voldoen aan deze criteria op een rijtje gezet.

Bitcoin (BTC)

Dit is natuurlijk de munt die we allemaal wel kennen. Bitcoin was en is nog steeds de munt met de grootste market cap en het hoogste volume. Ook al was Bitcoin de eerste cryptomunt op aarde, zelfs hij had een Whitepaper. Het enige raadsel waar iedereen nog wilt achter komen is het team. Want de maker van Bitcoin is nog steeds anoniem.

Ethereum (ETH)

Ethereum is de op één na grootste cryptomunt op de wereld. Met een market cap van meer dan $350,000,000,000 en een volume van $25,000,000,000 stijgt deze ver boven alle andere altcoins uit. Ethereum is echt een munt met een doel en een concreet plan. Ze hebben hun eigen platform waarbij je een eigen token kan ontwikkelen! Het team achter ETH heeft zich ondertussen zeker bewezen en de koers laat dit ook zeker zien.

Cardano (ADA)

ADA is ook een echte munt met fundamentele waarde. ADA is een opensource blockchain en heeft als doel om smart contract te gaan verweken voor de financiële sector. Smart contracts zijn contracten die in de blockchain worden vastgelegd. Omdat dit op de blockchain is, kunnen ze dit wereldwijd uitrollen voor zowel particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. 

Top 3 cryptomunten
Bron: coinmarketcap.com

Conclusie

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar doe goed onderzoek voordat je in een cryptomunt investeert. Zorg dat je de hierboven genoemde punten grondig uitzoekt en er zeker van bent dat je in de juiste cryptomunt investeert.

Patricia Fem-InvestWil je toch liever hulp bij het investeren in crypto? Ik help je graag bij het opbouwen van je portfolio op een juiste manier. In mijn praktische basiscursus help ik je hier stap voor stap bij.

Na jaren lange ervaring is het mij gelukt om meer rust te krijgen in mijn leven en meer tijd over te houden voor de leuke dingen. En dit gun ik jou ook! Ik kom graag met je in contact om al je vragen te beantwoorden en

Hopelijk heb je hier veel aan gehad. Wat ik met Fem Invest wil bereiken is namelijk mensen zoals jij de weg wijzen in de grote wereld van crypto. Met mijn ervaring en kennis wil ik meer rust creëren voor jouw en je gezin.

Heb jij na het lezen van de blog vragen? Stel die gerust hieronder! Veel succes met investeren in crypto!