Meer geld verdienen? De 7 makkelijkste oplossingen

Het woord inflatie heb je mogelijk voorbij zien komen. Dat komt omdat we sinds afgelopen jaar bovengemiddelde inflatie zien in Nederland. Niet alleen in Nederland komt dit fenomeen voor, het is een wereldwijde beweging. Ons geld wordt steeds minder waard omdat alle producten duurder worden, maar de salarissen stijgen niet even hard mee. Hierdoor kun je minder doen met dezelfde salaris. Wat kun jij doen? In deze blog leggen we je uit hoe je meer geld kunt verdienen.

meer geld verdienen

 

Hoe kun je meer geld verdienen?

Hier vind je inspiratie om meer geld te gaan verdienen. Een aantal oplossingen lijken voordehand liggend. Ik kan je echt aanraden om elke optie serieus te overwegen en kijken of het bij je past. Geen enkele optie is beter dan de ander. Er zijn meer opties dan de opties hieronder beschreven. Doe dus uitgebreid onderzoek en laat je desnoods door een financieel adviseur inlichten in wat er nog meer mogelijk is.

Lees hier de beste oplossingen om meer geld te verdienen

Opslag vragen

Het klinkt als een open deur, maar toch is het belangrijk om dit te overwegen. Het kan zijn dat je werkgever je een opslag gunt vanwege je prestatie of instelling. Vaak is salaris een kwestie van gunning en tevredenheid.

Een andere optie is vragen naar wat het bedrijf van je nodig heeft. Het kan zijn dat het bedrijf bepaalde vaardigheden binnen de organisatie mist die jij kunt vervullen. Je kunt het ook heel direct vragen: wat moet ik doen om opslag te krijgen? Hoe dan ook, ga in gesprek en deel je ambities om meer te verdienen en meer waarde toe te voegen aan het bedrijf. Dit wordt op prijs gesteld als je het goed onderbouwd en bereid bent in actie te komen.

Heb jij ervaring met opslag vragen? Wat was het resultaat?

Meer per uur factureren

Ondernemers vinden het soms spannend om meer geld te vragen. Want…wat als de klant nee zegt? Ik ben geen business coach, maar het lijkt me logisch dat er wel mensen zijn die jouw kwaliteit op waarde kunnen schatten.

Zorg daarom dat je goed bent in wat je doet. Als het antwoord is ‘ik ben heel goed’, vraag eens bij je klanten wat ze van je dienstverlening of producten vinden. Mogelijk vind je verbeterpunten. Als je ze hebt aangepakt kun je vanzelfsprekend meer vragen voor je diensten.

Zorg dat dit logisch is en onderbouwd. Niemand wil zomaar meer betalen. Wat ga jij nu extra geven? Wat wint de klant ermee als jij nu meer gaat factureren?

Wees ook bereid op het feit dat je klanten gaat verliezen. Geen probleem, je houdt dan tijd over waarin je andere klanten kunt bereiken. 

Een bedrijf naast je baan starten

Of een baan naast je bedrijf, het is net maar in welke situatie je je bevindt. “All-in gaan” lijkt de beweging van deze generatie te zijn. Toch is dit een situatie die velen als stressvol en te risicovol beschouwen.

Omdat je een koophuis hebt, kinderen om voor te zorgen of andere verplichtingen. Laat je niet gek maken door de vele goeroes die roepen om alles op te geven voor je droom. Dat is simpelweg niet verstandig. Het is veel realistischer om je plan over een lange termijn te spreiden. Je kunt prima naast je baan een paar uur per week werken aan je bedrijf.

Risico spreiden is in veel situaties een veel beter idee. Natuurlijk moet je er goed over nadenken, een plan hebben en jezelf informeren over alle opties. Naast je werk wat uren ondernemen zorgt ervoor dat je rust in je financiën hebt. Ook zorgt het ervoor dat je maandelijks wat geld hebt om te investeren.

 

meer geld verdienen cursussen

 

Kosten besparen leidt ook tot meer geld verdienen

We leven in het tijdperk van abonnementen en consumptie. Velen van ons hebben een scala aan maandelijkse uitgaven waar we geen weet van hebben. Bovendien kan het vaak ook een stuk minder, mocht je wat extra over willen houden om te investeren.

Denk aan groter inkopen, minder eten bestellen, je auto inruilen voor het OV en fiets en vaker tweedehandsproducten aanschaffen.

Waar je je geld aan uitgeeft, mag je natuurlijk zelf weten, maar minder uitgeven is een van de snelste manieren om meer over te houden aan het einde van de maand. Te veel mensen geven geld uit aan de verkeerde dingen. Vaak kun je een paar tientjes per maand (minimaal) vrijmaken om te werken aan een betere financiële toekomst!

Strikter budgetteren en financiën managen

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Veel mensen weten niet eens waar ze hun geld aan uitgeven. Een vriendin van mij ging haar financiën bijhouden, en schrok zich rot toen ze erachter kwam dat ze ruim € 500 per maand uitgaf aan eten bestellen. Met de helft minder bestellen per maand, kon ze zo met gemak €250 vrijmaken om te investeren in haar financiële toekomst.

Daarnaast ging ze regels voor zichzelf opstellen. Ze maakte voor iedere categorie uitgaven een potje. Als het potje op was, stopte ze met kopen. Elke maand evalueerde ze ieder potje. Bijvoorbeeld € 600 voor de hypotheek, € 250 voor vaste lasten, € 175 voor kleding, € 600 voor eten (inclusief bestellen) en ga zo maar door.

Ze hield alles bij in Excel, zo had ze grip op wat er binnenkwam en wat eruit ging. Ook ik hou mijn uitgaven strikt bij.

Je kunt dit ook doen met een mobiele app.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling en nieuwe vaardigheden

De wereld vraagt steeds meer en meer van ons. Het is onwijs belangrijk om te investeren in zelfkennis, zelfontwikkeling en het ontplooien van je talenten. Wat je weet, kan en wie je bent kan je geld opleveren.

Een vriend van mij werkte in de zorg, maar ontdekte dat hij talent had voor ondernemerschap. Hij ging aan de slag met het ontwerpen van websites, naast zijn baan als arts-assistent. Hij kon na een jaar hele mooie websites maken en de vraag bleef maar stijgen. Zijn klantenkring werd steeds uitgebreider.

Na het ontwerpen van websites merkte hij dat hij ook goed was in teksten schrijven en vindbaarheid van websites. Dat ging hij er ook bij doen. Zo breidde hij zijn bedrijf uit en werkte steeds minder.

Het loont om in deze digitale wereld je competenties te ontwikkelen. De behoefte naar digitale vaardigheden zal alleen maar toenemen. En jij kunt die ontwikkelen!

Een aantal digitale beroepen die voor een goede boterham kunnen zorgen:

  • Marketing
  • ICT
  • Developer
  • Online verkoop
  • Advertentiebeheer

Toch blijft het niet bij de digitale vaardigheden. Er zijn ook veel andere vaardigheden die erg gewild zijn. Je kunt zo Googlen naar beroepen waar er een tekort aan zijn. Denk aan:

  • Verkoper
  • Boekhouder of accountant
  • Technisch personeel
  • Ambachtsliederen
  • En veel meer!

Hoe dan ook: je zou verborgen talenten kunnen hebben die je heel wat opleveren. Hoe kun je meer geld verdienen? Je talenten ontplooien, dus!

 

bedrijf starten en meer geld verdienen

 

Investeren in iets wat jou aanspreekt en waar jij je goed bij voelt

Precies wat hier staat. Niet alles wat glinstert, is goud. Natuurlijk ben ik een enorme voorstander van crypto. Voor mij en velen werkt het heel goed. Maar de reden waarom het voor mij en zoveel anderen werkt: het spreekt aan en ik neem de tijd om het bij te houden en erin te verdiepen.

Als je wil leren hoe je meer geld kunt verdienen met crypto, zoals met iedere andere vorm van investering, zal je een bepaalde tijd en moeite vrij moeten maken. Het voelde voor mij niet als werken, omdat ik het leuk vind om steeds meer te ontdekken en te leren over crypto. Zo heb ik de afgelopen 5 jaar een enorme kennis opgebouwd en successen behaald.

Stap voor stap. Altijd op een tempo wat bij mij past en goed voelt. Dat is voor mij een belangrijke sleutel geweest in dit proces.

Hoe kun je meer geld verdienen? Samenvattend

Mijn belangrijkste tip is om je financiële situatie scherp te hebben. Win advies in van een financiële specialist en ga vervolgens jouw inkomen vergroten met een aantal simpele stappen.

Het belangrijkste blijft: je hoeft niet sneller dan bij jou past en ga ontdekken waar jouw talenten liggen.

Welke tip vond jij het meest waardevol?

 

Dit is waarom ik het doe..

Patricia Crypto OndernemerVoor mij is crypto een belangrijk onderdeel van mijn financiële vrijheid. Met Fem Invest wil ik zo veel mogelijk vrouwen financieel onafhankelijk helpen worden zodat je meer tijd voor jezelf en je gezin overhoudt. Ik weet hoe het is om met het handen in het haar te zitten, terwijl alles om je heen duurder wordt. Het gevoel hebben dat je er niet meer kan zijn voor je familie en het gevoel van machteloosheid. Ik wil dat gezinnen dit niet meer hoeven te ervaren. Daarom wil ik je inspireren om het anders te doen. Niet alleen hard werken, maar ook leren hoe jij het heft in eigen handen neemt. Jij bepaalt wat goed voor jou voelt en met weinig kun je al enorme impact maken op je financiële situatie.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

 

Gratis cursus ‘Investeren in Crypto’

Er komt veel informatie op je af, als je wil beginnen met investeren in crypto. Daarom heb ik een gratis 4 daagse cursus ontwikkeld waar jij nu aan kunt meedoen. Als je op deze link klikt kom je op de homepagina, waar je je e-mailadres kunt achterlaten voor de cursus.