Hoe werkt Knaken? Uitleg voor beginners

Knaken is een groot en het méést vooruitstrevende exchangeplatform van Nederlandse bodem. Maar wat is het nu eigenlijk en hoe werkt Knaken? In deze Blog lees je de belangrijkste eigenschappen van Knaken, de unieke features en leg ik uit hoe je een account aanmaakt op Knaken.

Waarom heb je een platform als Knaken eigenlijk nodig?

Crypto is digitale valuta. Om deze digitale valuta aan te kopen, te bezitten of te verkopen moet je een soort “grenswisselkantoor” bezoeken. Knaken is in deze een grenswisselkantoor en maakt het mogelijk om jouw Euro’s om te zetten naar digitale cryptovaluta en vice versa. Het is daardoor een hele belangrijke schakel waar je niet buiten kunt als je de wereld van crypto betreedt. Hoe Knaken werkt is belangrijk om te begrijpen, zodat je slim, effectief en veilig je transacties kunt maken.

Hoe werkt Knaken? Unieke features

Ik ben groot fan van Knaken, omdat het hartstikke eenvoudig is in gebruik. Daarnaast heeft Knaken hele fijne gebruikersgemakken zoals het maandelijks automatisch aankopen van Crypto.

Maar wat echt uniek is aan Knaken en waarin zij zich onderscheidt ten opzichte van alle andere aanbieders. Dat zijn toch echt wel features zoals “De Knaken Apple tv app” en “Knaken Family”.

Daarbij zijn ze bij Knaken altijd wel bezig hun aanbod uit te breiden met “exclusieve” investeringsmogelijkheden. Hierdoor heb jij kansen om vroeg te investeren in betrouwbare projecten zoals o.a. de start-up SocialBlox en Bobcoin of voordeel te hebben van airdrops.

Je voelt en ziet aan alles dat er een team achter zit, dat continue streeft naar hoe ze jou als klant het allerbeste kunnen bedienen.

Niet gek als je je bedenkt dat de Visie van oprichters Ronald Jonkers en Vincent van der Zanden is dat Digitale valuta bereikbaar moet zijn voor iedereen. Van jong tot oud, met of zonder technische kennis.

Knaken is ontstaan met deze filosofie en is elke dag bezig om het platform simpeler en gebruiksvriendelijker te maken. Hierin zijn ze mijns inziens met vlag en wimpel in geslaagd.

Account aanmaken op Knaken

Het platform van Knaken is zo eenvoudig in gebruik dat eigenlijk elke stap zichzelf logisch uitwijst. In de video laat ik je zien hoe je een account op Knaken aan maakt en zie je hoe het platform werkt.

Hoe werkt Knaken? Belangrijkste eigenschappen

Aanbod

Op dit moment biedt Knaken meer dan 110 verschillende cryptocurrency aan.

Een groot voordeel dat je één centrale plek hebt waar je eenvoudig cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Door het uitgebreide aanbod is de kans vrij groot dat de cryptovaluta die jij wilt kopen aangeboden wordt op Knaken.

Hoe werkt Knaken rondom Beveiliging?

Beveiliging en betrouwbaarheid staat bij Knaken zéér hoog op de prioriteitenlijst. Knaken heeft haar website zo beveiligd, waardoor er een meerlaags systeem ontstaat.  Zo ben je gegarandeerd van een veilige omgeving waar je zonder zorgen betalingen kunnen doen.

Alle langdurig opgeslagen crypto wordt daarnaast opgeslagen in zogenaamde hardware wallets, waardoor er bij een eventuele diefstal poging niets te halen valt.

2FA (2 stapsverificatie)

Eén van de belangrijke beveiligingsopties die je hebt op Knaken is de mogelijkheid om 2FA (Two Factor Authentication) in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je alleen kunt inloggen als je zowel het wachtwoord van je account, als je telefoon bij de hand hebt. Alleen met deze combinatie kan worden ingelogd. Mocht iemand dus jouw wachtwoord te weten komen, dan kan diegene niet zomaar in je account komen. Het instellen van 2FA raad ik je altijd aan.

Betalingen op Knaken

Knaken biedt een aantal verschillende betalingsmogelijkheden:

iDeal

Creditcard

Bankcontact

EPS Überweisung

Giropay

De meeste Nederlanders gebruiken IDeal voor online betalingen. Het verhoogt mijns inziens het gebruikersgemak dat Knaken deze betaalmogelijk ook aanbiedt. Met gebruik van iDeal kan je in no-time euro’s op je Knaken account zetten en beginnen met het kopen van cryptovaluta.

Tot 6% rente op inleg

We weten het allemaal de rente op de bank is niets of zelfs negatief. Dit zorgt ervoor dat mensen verder kijken wat te doen met hun gespaarde geld. Bij Knaken bieden ze de mogelijkheid om je geld te “staken”. Staken is een veel gebruikte term in de crypto wereld die staat voor het voor een vaste periode geld vastzetten tegen een vaste beloning. Na het aanmaken van een account kun je direct je geld voor 1, 6 of 12 maanden vast zetten tegen 6% rente.

Knaken, dit maakt ze uniek Knaken-FemTrade-Fem-Invest

Knaken Family

Hoe gaaf is het als je de kans krijgt een aandeel te nemen in een Nederlands crypto bedrijf? Knaken maakt het mogelijk met “Knaken Family”

Het unieke Knaken Family programma is nu verkrijgbaar voor al haar klanten! Je kunt nu nog lid worden van de Knaken family en genieten van veel voordelen. Ook zijn Knaken Family Members eigenaar van een stukje van Knaken d.m.v. een SAR. Een SAR is vergelijkbaar met een economisch recht op een aandeel. Met een SAR profiteer je mee van de financiële successen van Knaken.

Knaken Apple tv App

De allereerste crypto trading app voor Apple TV. Gemak dient de mens, dat moet zeker de gedachte geweest zijn van Knaken bij het ontwikkelen van de Knaken Apple tv App. Steeds meer mensen vinden de weg naar Crypto en ik begrijp wel waarom.

Hoe gaaf is het dat je met deze unieke app liggend op je bankstel crypto kunt aankopen! Tijdens het reclameblok snel de koersen checken? Of via de guest mode de koersen altijd aan op je tv scherm. De Knaken Apple-tv app maakt het mogelijk en ik hou van dit soort features, wat crypto gewoon extra leuk maakt.

Knaken, Betrouwbare aanbieder

Registratie Knaken bij De Nederlandsche Bank (DNB)

Als gevolg van de wet- en regelgeving die op 21 mei 2020 in Nederland is geïntroduceerd (de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn) dienen aanbieders van diensten voor het wisselen van digitale valuta en giraal geld en aanbieders van wallets voor digitale valuta te beschikken over een registratie bij De Nederlandsche Bank om hun dienstverlening aan te kunnen blijven bieden. Knaken heeft deze registratie verkregen en is geregistreerd bij de DNB.

KYC (Know Your Customer)

Er ontstaat steeds meer regelgeving voor cryptocurrency. Eén daarvan is dat financiële instellingen en exchanges zoveel mogelijk de Europese financiële wetgeving moeten naleven. Daarbij horen onder andere het “ken uw klant”-beleid en maatregelen ter voorkoming van witwassen. Wie tegenwoordig een account aanmaakt op een exchange, kan de vraag krijgen om het KYC-proces te doorlopen. Dit is eigenlijk hetzelfde proces, als wanneer je een creditcard aanvraagt of een nieuwe bankrekening opent.

Het is goed teken van betrouwbaarheid dat Knaken de registratie bij de DNB heeft verkregen.

 

Patricia-Fem-IvestCrypto is een wereld die zich snel ontwikkeld, tal van aanbieders waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is een goede exchange, hoe herken ik een scam, hoe investeer ik op een verantwoorde manier.

Allemaal vragen die ik dagelijks voorbij zie komen. Dat is precies de reden waarom ik Fem-Invest ben gestart. Fem-Invest is er voor jou om je te helpen in de wereld van crypto en om je in contact te brengen met betrouwbare partijen. Betrouwbare partijen zoals Knaken

De wereld van Crypto is interessant en leuk als je weet waar je mee bezig bent. Het is ook een wereld die je moet leren kennen. Stap voor stap kennis opdoen, zodat jij bewust met de juiste informatie keuzes kunt maken richting de opwaartse spiraal van financiële vrijheid.

We leven op dit moment in een tijd waar ons geldsysteem erg onder druk staat. Het allerbelangrijkste wat jij kunt doen is jezelf en de mensen om je heen meenemen in de wereld van geld. Hoe werkt het en welke alternatieven zijn er. Geld maakt niet gelukkig, maar begrijpen hoe geld werkt geeft keuzevrijheid. En daar zit wel veel geluk in.