The Long Jump Podcast – Over Crypto en investeren met Patricia van Fem-Invest

The Long Jump Podcast is een serie van Peter Doesburg. Regelmatig sta ik ook in oog met verbazende gezichten als men ontdekt dat ik als moeder en vrouw een stevig woord over crypto spreek. Een niet alledaagse verwachting die verrassende gesprekken oplevert. In de podcast gaat Peter met me in gesprek over mijn weg als, moeder, echtgenote en vrouwelijke ondernemer binnen de cryptowereld.

Parttime cultuur

Peter en zijn vrouw hebben net als mij 2 kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij wijken af van de traditionele rolverdeling, Peter is bewust thuisblijvende vader. Zijn vrouw werkt meer dan fulltime binnen de financiële wereld. Een industrie waar carrière maken voor een vrouw niet vanzelfsprekend is en parttime werken de kansen op carrière sterk verminderd.

Nederland is bij uitstek een land waar vrouwen parttime werken. 74% van de vrouwen werkt in Nederland parttime. 6 van de 10 vrouwen zijn daardoor economisch onafhankelijk. Dit is iets waar ik mij persoonlijk enorm mee bezig houdt. Mijn missie is namelijk om vrouwen financieel onafhankelijk te maken en meer gelijke kansen te geven.

Eén van de vragen van Peter is dan ook; creëert crypto gelijke kansen voor iedereen?!

Als vrouw vond ik het al heel vroeg in mijn leven belangrijk om hierover na te denken en er wat aan te doen. Vroeger kreeg ik vanuit huis uit mee dat het handiger is als ik een opleiding volg en zelf goed geld verdien met werken. Tegenwoordig zou ik vrouwen iets heel anders meegeven: ga naast je werk ook zoeken naar een alternatieve bron van inkomen. Je kunt zelfs ervoor zorgen dat je minder belasting gaat betalen door crypto.

The Long Jump Podcast en Financieel onderwijs

Fem Invest PatriciaOok bespreken mijn kijk op het financieel literair maken van kinderen en volwassen om te zorgen dat je controle kunt pakken over je eigen financiële toekomst.

Helaas is er op school niet veel aandacht voor het leren omgaan met geld. Bewust worden dat geld meer is dan een pasje in je portemonnee. Wat is de waarde van geld en welke mogelijkheden zijn er als je iets wilt kopen, maar net nog niet genoeg hebt gespaard.

Deze en andere thema’s die zoals in de podcast te horen is, herkenbaar zijn binnen vele huishoudens.

 

Bekijk The Long Jump Podcast op Spotify en iTunes

 

The Long Jump Podcast Peter Doesburg Fem Invest