Is crypto kopen in Nederland nog relevant?

Crypto kopen in Nederland. Het vliegt je eigenlijk om de oren. Waar je ook kijkt wordt er steeds vaker gepraat of geschreven over de fantastische crypto en bitcoin. Maar.. is de markt niet verzadigd? En nu het “op papier” wat beter gaan met onze economie zou crypto kopen in Nederland niet meer aan de orde zijn, toch? We hebben het flink mis.

Crypto kopen in Nederland begint pas

Wie denkt dat de markt verzadigd is, verkijkt zich enorm. We zijn eigenlijk pas in de fase gekomen waarin crypto de algemene publiek bereikt. Dat betekent dat nu instappen eigenlijk het meest interessante is. Deze fase wordt ook wel de “Early Majority” genoemd. Dat is een dure term voor het eerste gedeelte van het algemeen publiek die een bepaald product, dienst of innovatie gaan gebruiken.

de early majority in crypto

 

Crypto bestaat nog niet zo lang. Om exact te zijn is dit avontuur begonnen rond 2008 toen de bitcoin werd opgericht. Voor mij is dit een interessant gegeven, omdat het aangeeft dat crypto nog niet zo heel lang bestaat. De ontwikkeling hiervan was ook nogal traag op gang gekomen. Het is pas rond 2015 dat de bitcoin echt een explosie aan populairteit heeft gekend

Waarom is crypto zo interessant in Nederland? 

Oorspronkelijk was crypto bedacht met de intentie om een alternatief te bieden voor het huidige monetaire systeem. Toen de crisis in 2008 begon was de bitcoin gelanceerd als veilig, crisis-proof alternatief. Wat je ziet is dat het eigenlijk is ontwikkeld tot iets heel anders: handel.

Hier in Nederland is crypto kopen niet interessant om te gebruiken als betaalmiddel. De euro is nog op kracht, we kunnen nog best een lange tijd door op deze manier en de digitale betaalopties voor de euro is nog goed. In landen waar er politieke en economische onrust is ontstaan is dit echter een heel ander verhaal.

Crypto Levenscyclus 

Crypto heeft een bepaalde waarde en dit schommelt enorm. Dit is een eigenschap van de meeste crypto. Dat komt omdat de waarde van crypto onder invloed staat van schaarste en de publieke opinie. Op het moment dat er veel crypto wordt aangekocht stijgt de waarde van een bepaalde munt. Hierdoor stijgt de prijs enorm.

crypto markt cyclus
Bron: https://nominex.io/blog/trading/crypto-market-cycles/

Wat je echter ziet is dat de koers van cryptomunten een hele duidelijke cyclus kennen. Als je dit principe snapt, dan kun je veel winst maken en een mooie stroom van inkomen voor jezelf genereren. Omdat er veel nieuwe mensen op de markt zijn en het nieuws de beweging van crypto enorm vertroebelt moet je alert zijn. Op het moment dat er een hele forse stijging gaande is is het kwestie van tijd voordat er weer een daling komt. Dat is ook heel logisch en normaal.

Op het moment dat zoiets gaande is kun je eigenlijk beter juist goed opletten en je winst hieruit halen. Madelon Vos is een expert op het gebied van crypto en de wereldeconomie. Het is erg leerzaam om naar haar video’s te luisteren en goed op te letten wat ze precies vertelt.

Hoe start je met crypto kopen? 

Het laatste wat je wil doen is zomaar beginnen met crypto kopen. Door jezelf goed te informeren ga je gewapend de strijd aan. Je gaat merken dat het helemaal geen strijd is, maar juist erg leuk is om met crypto bezig te zijn. Vooral als je ziet hoe snel je geld kan groeien.

Er zijn vele cursussen die je kunt volgen om je kennis rondom crypto op te schroeven. Zo kan ik je de crypto cursus van Madelon Vos aanraden. Maar ook andere partijen zoals Alles over crypto en Cryptocommunity hebben hele gave cursussen die ik zelf ook gevolgd heb en persoonlijk iedereen aanbeveel.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands platform waar je terecht kunt om crypto te kopen en verkopen. Dit is een betrouwbare partij en tevens ook een van de goedkoopste waardoor je veel meer overhoudt.

Het is erg eenvoudig en je kunt geld storen direct vanuit jouw online bankomgeving. Je kunt met hele kleine bedragen beginnen en een hele hoop crypto kopen. De enige beperking is dat niet alle cryptomunten in Bitvavo staan. Maar dat is niet erg, als je verder in het onderwerp verdiept kun je ook aan de slag met andere platforms.

Het belangrijkste voordeel van zo een platform is dat je “begint met het spel te spelen”. Je leert door eerst kennis op te doen en vervolgens mee te draaien met het systeem. Met een mobiele app kun je dagelijks even kijken hoe het staat met de koers van de crypto die je hebt aangekocht.

Kennis om crypto te kopen

Mijn persoonlijke mening is dat jij jezelf goed moet blijven informeren over wat er speelt. Dit betekent niet dat je uren hoeft rond te kijken op het internet voordat je iets kunt doen. Het volgen van een van de cursussen kan een uitstekende bron van informatie zijn. Daarom heb ik veel geschreven in mijn andere blogs en deel ik regelmatig verschillende bronnen waar jij terecht kunt. Begin gewoon bij de basis. Stap 1 is snappen wat crypto is. Hier leg ik uit wat crypto is.

Patricia van FemInvestMijn missie is om vrouwen financieel onafhankelijk helpen maken door middel van crypto. Money mindset en opvoeding rondom geld gaan mij ook aan het hart. Ik zie hoe vaak het mis gaat bij ouders thuis. Dat ze onbewust hun kids de verkeerde dingen meegeven terwijl ze de beste intenties hebben.

Ik hoop dat ik met Fem Invest vrouwen kan inspireren om de vrijheid van geld te voelen en dit een positieve draai te geven. 

Met kleine stapjes kom je er zeker. Al heb je een paar tientjes per maand, ergens kun jij beginnen. De gouden regel is om altijd te investeren met geld die je ook echt kunt missen.  

Heb jij na het lezen van de blog vragen? Stel die gerust hieronder! 

 

 

 

 

 

*Let op: ik ben geen financieël adviseur en geen enkele uitspraak of uitspraak op deze pagina of website is bedoeld als financieel advies. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen onderzoek en de investeringen die jij maakt.